Start kaartverkoop Wereldhavendagen

0
(foto Anne Reitsma Fotografie)

Aanstaande maandag 14 augustus om 12:00 uur start de kaartverkoop van de Wereldhavendagen. Ook dit jaar is er op 1,2 en 3 september een uitgebreid aanbod aan excursies, tours, rondvaarten en andere activiteiten naar plekken in de Rotterdamse haven.

Bijna het gehele programma van het maritieme evenement is vrij toegankelijk en gratis, maar voor de excursies, rondvaarten en tours moet van tevoren een entreebewijs worden gekocht. Dat kan dus aanstaande maandag vanaf 12:00 uur via www.wereldhavendagen.nl

Cruise

P&O Ferries verzorgt twee keer een cruise van een hele dag door de haven. Vanaf de buitendekken heb je zicht op wat er allemaal gebeurt in de haven, maar ook aan boord wordt er van alles georganiseerd. Ook meevaren aan boord van gerestaureerde schepen is mogelijk. Er zijn verschillende wandel- en fietstours, waarbij de diversiteit van de haven kan worden ontdekt. Op de website staat alle info over welke schepen een rondvaart aanbieden of welke wandel- en fietsroutes er zijn.

Innovatieve bedrijven

Er is een excursie mogelijk naar de eerste drijvende boerderij ter wereld, Floating Farm. Hier kan je zien hoe de boerderij de stad in is gebracht. Je krijgt ook de kans om het zuivel en kaas te proeven dat hier geproduceerd wordt. Of bezoek de Stadshaven Brouwerij. Daar leer je over het brouwen van bier in de stad en de ontwikkeling van een stadsdeel tot toekomstige hotspot. Op het RDM-terrein krijg je een rondleiding over het Innovation Dock. Diverse bedrijven laten hun vernieuwingen zien en leggen uit hoe deze tot stand zijn gekomen.

Divers aanbod

Een scala aan bedrijven presenteert zich voor het eerst op de Wereldhavendagen, zelfs in de aangrenzende Drechtsteden. Dit jaar opent superjachtbouwer Oceanco bijvoorbeeld haar deuren, voor een bijzonder inkijkje op de werf. Bij Damen Shiprepair, een van de grootste reparatiewerven van Europa, zie je dan weer hoe diverse reparaties aan schepen worden uitgevoerd. IHC in Kinderdijk neemt je tijdens de rondleiding mee aan boord van een van de unieke Beagle trailing suction hopper dredgers. Ten slotte kun je overdag en in de avond op bezoek bij de APM-terminals: Europa’s modernste en veiligste containerterminal, die jaarlijks 2,7 miljoen TEU’s verwerkt met tien diepzeekranen.

Kortom, een erg divers programma met excursies, tours en rondvaarten. Interessant voor zowel havenveteranen als voor nieuwelingen of studenten en zij-instromers die op zoek zijn naar een loopbaan in een innovatieve en dynamische omgeving. Reserveer je plek of koop je kaartje vanaf maandag 14 augustus om 12:00 uur op wereldhavendagen.nl.

Het volledige programma van de Wereldhavendagen is te vinden op wereldhavendagen.nl.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 46e editie staat gepland voor 1, 2 en 3 september 2023. Bij de talloze kadeactiviteiten, shows op het water en excursies in het havengebied en de stad ontdekken jong en oud waarom de Rotterdamse haven zo’n dynamische, slimme en veilige plek is, waar hard gewerkt wordt aan de innovatieve oplossingen voor een duurzame, leefbare toekomst. Ook zijn er veel activiteiten, waarbij jongeren en zij-instromers zich kunnen informeren over carrièremogelijkheden van de haven. Informatie over het programma en de kaartverkoop van de Wereldhavendagen volgt later dit voorjaar.

 

De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam en Rotterdam Festivals. De Koninklijke Marine is hoofdpartner. Kijk voor meer informatie over sponsors, partners, vrienden en deelnemers van de Wereldhavendagen op wereldhavendagen.nl.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.