Stadhaven Minerva krijgt dak

0

Met het ontwerp ‘HET DAK’, voor een kavel in Stadhaven Minerva, is PFC Envelopment de winnaar geworden van een ontwerpwedstrijd die door Haven Amsterdam is uitgeschreven.

Haven Amsterdam heeft grote plannen voor de voormalige Minervahaven, die van houthaven wordt getransformeerd naar een zogenoemde Stadhaven. Hierdoor wordt Minerva een overgangsgebied tussen haven en stad, met ruimte voor stedelijke en creatieve bedrijvigheid en nautische functies. Kortom: het centraal gelegen bedrijventerrein krijgt een kleinschaliger en meer op de stad gerichte functie.
Het nu ontworpen complex HET DAK gaat een centrale rol vervullen in de stadshaven. De ruimte is vrij indeelbaar; wordt aangeboden in kubieke meters en is geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Het blijft uiteraard een terrein met een havenkarakter met bedrijvigheid op het gebied van logistiek en distributie. Maar met het multifunctionele gebouw hoopt Haven Amsterdam ook creatieve en ambachtelijke ondernemingen naar dit bedrijventerrein te lokken.

(Dorothé van Geemert)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.