- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSpooldersluis dicht voor inspectie

Spooldersluis dicht voor inspectie

- Advertentie -

Delen

Voor inspectiewerkzaamheden aan de Spooldersluis en de Spooldersluisbrug in Zwolle is de sluis van maandag 24 juni 22.00 uur tot en met woensdag 26 juni 17.00 uur gestremd. Rijkswaterstaat doet de inspectie in aanloop naar de in 2025 geplande renovatie.

De afsluiting is nodig om de sluisdeuren en de drempel van de sluisdeuren aan de IJsselzijde onder water te inspecteren. Tijdens de stremming  voert Rijkswaterstaat ook metingen uit aan de Spooldersluisbrug om te bepalen of die nog goed in balans is.

Omvaren

Tijdens de afsluiting van de sluis moeten schepen omvaren. Schepen vanuit Zwolle varen via het Zwolle-IJsselkanaal, Zwarte Water, Zwarte Meer, Ramsdiep, Ketelmeer, Keteldiep/Kattendiep naar de IJssel. Van de IJssel naar Zwolle is de route: Keteldiep/Kattendiep, Ketelmeer, Ramsdiep, Zwarte Meer, Zwarte Water, Zwolle-IJsselkanaal.

De Spooldersluis, geopend in 1963, ligt in Zwolle en vormt de verbinding tussen de IJssel en het Zwolle-IJsselkanaal, met daarachter het Zwarte Water. Jaarlijks passeren in totaal ruim 6.000 binnenvaartschepen en bijna 11.000 recreatievaartuigen de sluis.

Renovatie

De werkzaamheden zijn onderdeel van de voorbereidingen voor volledige renovatie van de Spooldersluis en de Spooldersluisbrug in 2025.

“Door lang en intensief gebruik neemt de kans op storingen toe. Met de renovatie zorgen we ervoor dat sluis en brug ook de komende jaren veilig blijven werken. Renovatiewerkzaamheden waarvoor sluis en brug dicht moeten, combineren we zoveel mogelijk in één lange sluiting”, aldus Rijkswaterstaat. Die stremming is van 21 april tot en met 27 juli 2025.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -