Spiksplinternieuwe Norwegian Getaway begint in Rotterdam

0

(foto NCL)

Zaterdag 11 januari wordt het nieuwe, 324 meter lange, cruiseschip Norwegian Getaway van rederij Norwegian Cruise Line gepresenteerd aan de media en relaties uit de reisbranche. Rotterdam is de allereerste haven die de Norwegian Getaway aandoet na de overdracht van de Duitse scheepwerf Meyer Werft aan de rederij.
De eerste cruise met gasten is een tweedaagse tocht vanaf de Wilhelminapier. Op 13 januari keert het schip terug aan de kade naast de Erasmusbrug. De Norwegian Getaway kan 4.000 gasten meenemen.

Miami
Voorafgaand aan het vertrek vindt aan boord het officiële welkom door Cruise Port Rotterdam en de Rotterdamse havenautoriteiten plaats met een zogenoemde Key and Plaque Ceremony. De kapitein krijgt het officiële schildje van de stad overhandigd door rijkshavenmeester René de Vries. Op 13 januari vertrekt het schip via Southampton naar New York en zijn thuishaven Miami.
Cruise Port Rotterdam verwelkomt in 2014 minstens 25 cruiseschepen van onder meer Holland America Line, Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line, Aida Cruises, Deilmann en Princess Cruises.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.