Smallere doorvaart ARK door werk aan Galecopperbrug

0

Als onderdeel van de grootschalige renovatie van de Galecopperbrug brengt Rijkswaterstaat van eind januari tot en met april verbindingsliggers aan onder de Galecopperbrug. De brug is onderdeel van de A12 en ligt bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal (ARK).

Omdat de aannemer het werk deels vanaf pontons uitvoert, is de vaarweg in elk geval twaalf dagen enkele meters versmald. Het scheepvaartverkeer wordt dan ter plekke begeleid.

.

Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden ingepland van ’s ochtends 07.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur. Het gaat om de volgende periodes:
– maandag 27  tot en met donderdag 30 januari
– maandag 10  tot en met donderdag 13 februari
– dinsdag 8, woensdag 9 , vrijdag 11 en zaterdag 12 april

Bij ongunstig weer kan het werk worden uitgesteld. De scheepvaart wordt op de hoogte gesteld via Berichten aan de Scheepvaart (BAS) en uurberichten op de marifoon.

Opvijzelen
De verbindingsliggers zijn nodig om later dit jaar grote voorspanliggers aan de brug te kunnen monteren. Voorspanliggers zijn grote balken die langs de brug worden gemonteerd.
Rijkswaterstaat werkt de komende maanden onder de brug ook aan extra funderingspalen en uitbreiding van de pijlers. Deze werkzaamheden zijn wel zichtbaar voor de scheepvaart maar leveren geen hinder op.
Deze zomer zal Rijkswaterstaat de Galecopperbrug vijzelen. Zo wordt de brug sterker én enkele tientallen centimeters hoger. Hij komt op Rijnvaarthoogte, zodat 4-laagscontainervaart mogelijk wordt als ook de andere bruggen op het kanaal onderhanden zijn genomen.
Rijkswaterstaat gaat er van uit dat de hinder voor de scheepvaart tot begin van de zomer verder alleen bestaat uit breedtebeperkingen, enkele stremmingen van maximaal twaalf uur en enkele dagen een aaneengesloten hoogtebeperking van 7 meter +NAP. Ook over deze werkzaamheden wordt de scheepvaart tijdig op de hoogte gebracht via onder andere BAS-berichten.
 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.