- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSluis Grave gestremd door storing

  Sluis Grave gestremd door storing

  - Advertentie -

  Delen

  Sinds 18 december is Sluis Grave op de Maas gestremd. Dat komt door een storing van de noordelijke sluisdeur, zo meldt Rijkswaterstaat op X.

  “Inspectie door een duiker en monteur heeft uitgewezen dat de cilinder vervangen moet worden.” Dat zal naar verwachting enkele dagen duren. De scheepvaart moet via Sluis Weurt omvaren.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  1 reactie

  1. Neem mij niet kwalijk, maar wat is dit voor een onnodig lange stremming, kan RWS nu echt niet meer creatief zijn?
   Als men echt wil, dan kan er vanavond al weer geschut worden. Kijk dit citaat hier eens:
   https://binnenvaartkrant.nl/kraan-schiet-kapotte-sluis-gaarkeuken-te-hulp
   De scheepvaart op het Van Starkenborghkanaal heeft last gehad van een storing bij Sluis Gaarkeuken. Op woensdag 25 oktober 2023 ging rond 17.00 uur een cilinder van een van de deuren kapot.
   Er was geen reservecilinder beschikbaar. Rijkswaterstaat kwam met een creatieve noodoplossing: een mobiele kraan helpt nu bij het openen en sluiten van de onwillige deur. Zo kon de scheepvaart sinds donderdag 26 oktober 2023 11.00 uur weer door.
   Deze zelfde oplossing kan RWS in Grave per direct dus ook gaan doen, toch? Dan kan er vanavond al weer geschut en gevaren worden, en hoeft donderdag de sluis alleen kort gestremd te worden om de nieuwe deur cylinder te plaatsen en te testen. Just my 2 cents.

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -