- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSite als kenniscentrum voor scheepsmodelbouw

Site als kenniscentrum voor scheepsmodelbouw

- Advertentie -

Delen

De School voor Scheepsmodelbouw heeft een nieuwe website. Vol met historische schepen, scheepsmodellen en restauraties. De School uit Baasrode kan zijn missie – het bewaren en het doorgeven van het nautische erfgoed uit voornamelijk de Scheldedelta – nu ook online uitdragen.

De School werkt vanuit een historisch verantwoorde insteek. De website is opgezet als een “kenniscentrum’ met onderbouwde inhoud en veel beeldmateriaal, bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de historische (binnen)scheepvaart en scheepsmodelbouw. Ook de restauraties van de School komen aan bod.

 

school-scheepsbouwMeester-modelbouwer

De School voor Scheepsmodelbouw draait om Maurice Kaak, meester-modelbouwer met een carrière als restaurateur in het vroegere Nationaal Scheepvaartmuseum in Antwerpen achter de rug. De School berust op drie pijlers:
·       grondige studie van historische schepen
·       bouw van historische scheepsmodellen naar authentieke plannen (van schepen gebouwd op de werven aan de Schelde in Baasrode en in Vlaanderen)
·       restauratie van scheepsmodellen op basis van een historisch verantwoorde aanpak

De School heeft een goede reputatie opgebouwd in de wereld van het nautisch-maritiem erfgoed in Vlaanderen en Nederland. Met een Chinese jonk is het restauratiewerk van de School te bezichtigen tot in het China Maritime Museum van Shanghai.

 

Bezoek

Elke zaterdag zijn de modelbouwers aan de slag in het atelier van de School. Het publiek kan dan van 10.00 tot 18.00 uur van nabij zien hoe een scheepsmodel tot stand komt. De School is gevestigd op het terrein van de Scheepswerven Baasrode, Sint-Ursmarusstraat 135, 9200 Baasrode. De toegang is gratis.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -