- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSigneersessie jubileumboek Iskes

  Signeersessie jubileumboek Iskes

  - Advertentie -

  Delen

  Op zaterdag 9 november vindt van 11.00 tot 14.00 uur een signeersessie plaats bij de Readshop in IJmuiden (adres: Marktplein 33). Het gaat om de auteurs Cees de Baare en Jan Plug van het jubileumboek ‘Iskes 50 jaar, door wilskracht ontstaan’.

  De twee uit IJmuiden afkomstige auteurs, vonden het tijdens het jubileumjaar tijd worden om een boek uit te brengen over de geschiedenis van sleepvaartrederij Iskes. Het boek staat vol interviews, verhalen en is rijk geïllustreerd met foto’s.

  Rederij blijft groeien 

  Ben Iskes, oprichter van de rederij, begon op 1 januari 1968 met de overname van de twee sleepboten van Jaap Visser. Hij is trots op de manier waarop zij als gezin dit familiebedrijf van twee sleepboten, in vijftig jaar hebben weten te ontwikkelen naar de wereldwijde rederij Iskes Towage & Salvage. De sleepboten zijn niet alleen in het Noordzeekanaalgebied een begrip, maar ook daarbuiten kun je ze regelmatig tegenkomen.

  Jim Iskes, de zoon van Ben en Anneke Iskes, heeft ervoor gezorgd dat de rederij op dit moment in verschillende zeehavens, zowel binnen als buiten Europa, assistentie verleent. Werk in de offshore en zeesleepreizen zijn inmiddels ook geen uitzondering voor de rederij. Met zijn kennis en ervaring is Jim ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de sleepvaart.

  Hollandse Glorie

  Om deze bijzondere ontwikkeling vast te leggen voor het nageslacht, is het 272 bladzijden tellende boek geschreven. Vanaf 9 november is het te koop.

  Het omslag van het boek.

  In het boek wordt duidelijk wie in de eerste vijftig jaar allemaal betrokken waren bij het bedrijf en hoe de bescheiden onderneming een groei doormaakte op het gebied van havensleepdiensten, zeesleepdiensten, ondersteuningsdiensten op zee, redding en noodhulp, simulatietrainingen en havenadviezen.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -