Serious Rescue voor Serious Request

0

Reddingsbrigade Nederland steunt vanaf zondag 18 december de achtste editie van 3FM Serious Request met voor de tweede keer de actie ‘Serious Rescue’. Negentien reddingsbrigades halen met een 3-daagse vaartocht van Almere naar Leiden geld op voor het goede doel van dit jaar: Moeders die beschadigd zijn door oorlog of conflicten. Vorig jaar leverde de tocht die toen van Bergen op Zoom naar het Glazen Huis in Eindhoven voerde 17.500 euro op.

"De Reddingsbrigade heeft een grote jeugdafdeling die mede kan bestaan dankzij de vrijwillige inzet van veel moeders van de kinderen. De moeders die Serious Request wil helpen, redden het in tijden van oorlog niet alleen. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter." 

Almere
De 19 deelnemende reddingsbrigades en ruim 180 deelnemende vrijwilligers zullen, verenigd in ‘Serious Rescue’, van Almere naar het Glazen Huis in Leiden varen. Een afstand van ruim 100 kilometer, die in drie dagen in een lang lint van reddingsboten wordt afgelegd.
Het doel van de actie is om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsors en activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf, door Reddingsbrigade Nederland en bijdragen van leveranciers. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Glazen Huis
Het startschot voor ‘Serious Rescue’ wordt gegeven door de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Dat gebeurt op zondagochtend 18 december om 08.30 uur op het havenhoofd in Almere-Haven Dinsdag 20 december zullen de boten rond 15.00 uur in Leiden worden ontvangen. Het ingezamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.