Schultz spreekt met binnenvaart over crisis

0

Tijdens een werkbezoek aan Rotterdam heeft Melanie Schultz van Haegen vandaag met de voorzitters van belangenverenigingen voor de binnenvaart gesproken. De minister van Infrastructuur en milieu besprak met Koninklijke Schuttevaer, Kantoor Binnenvaart, Centraal Overleg Vaarwegen (COV) en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart onder meer het advies van binnenvaartambassadeur Arie Verberk over de gevolgen van de economische crisis in de binnenvaart en de mogelijke aanpak daarvan. Woensdag 19 januari debatteert de minister met de Tweede Kamer over de binnenvaart.

Tweede Maasvlakte
Op een patrouillevaartuig van het Havenbedrijf Rotterdam bezocht ook de Yangtzehaven op de Maasvlakte. In Futureland, het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte, sprak zij met Hans Smits, president-directeur van het Rotterdamse havenbedrijf. Schultz: “De haven van Rotterdam is de motor van de Nederlandse economie. De aanleg van de Tweede Maasvlakte zorgt er voor dat de mainport Rotterdam zijn positie als belangrijkste haven van Europa kan behouden.”
De minister werd door projectdirecteur Ronald Paul rondgeleid over de Tweede Maasvlakte. Schultz van Haegen voerde tevens een kennismakingsgesprek met Tineke Netelenbos, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Ook ontmoette zij directeur Fries Heinis van de Vereniging van Waterbouwers en Frank Verhoeven, voorzitter van de vereniging en tevens groepsdirecteur van Boskalis.

Deltalinqs
Ook ontmoette Schultz vandaag Wim van Sluis (voorzitter) en Cees Jan Asselbergs (directeur) van Deltalinqs, dat de gezamenlijke belangen van de logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied behartigt. Met hen en de Rotterdamse havenwethouder Baljieu verkende zij het Botlekgebied, een deel van de haven en de Maasvlakte vanuit de lucht.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.