Schone rondvaartboten in het zonnetje

0

Blue Boat Company heeft vandaag als eerste het keurmerk voor schone rondvaartboten ontvangen. De Amsterdamse wethouder Udo Kock, portefeuillehouder van Financiën en Water, was daarbij aanwezig omdat de gemeente eist dat in 2025 alle (rondvaart)boten in Amsterdam emissievrij zijn.

Het keurmerk is een initiatief van Stichting De Gezonde Stad. Die hoopt, net als wethouder Kock, dat de introductie van het keurmerk andere reders stimuleert om net als Blue Boat Company schoner te gaan varen. Voorzitter Lena Euwens van De Gezonde Stad reikte het certificaat uit.

 

100% elektrisch

De rederij mocht het keurmerk in ontvangst nemen, omdat een belangrijk deel van haar vloot volledig elektrisch vaart en zij daarmee bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Het keurmerk voor schone rondvaartboten stelt Amsterdammers en bezoekers van de stad in staat om bewust voor een schone rondvaartboot te kiezen.

De blauwgeverfde boten van Blue Boat Company zijn sinds vandaag herkenbaar aan een sticker met de tekst “Deze boot is groen en vaart 100% elektrisch: stil en schoon’’. De rederij investeert sinds 2007 in elektrisch varen. Het Amsterdamse bedrijf heeft als doel dat al haar boten in 2025 volledig elektrisch varen.

 

 

Voorzitter Lena Euwens van De Gezonde Stad reikte het certificaat uit.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.