- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchone energie-excursies bij Wereldhavendagen

Schone energie-excursies bij Wereldhavendagen

- Advertentie -

Delen

Maandag start om 12 uur de kaartverkoop voor de excursies van de 41e editie van de Wereldhavendagen die op 7, 8 en 9 september in Rotterdam worden gehouden. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland staat dit jaar in het teken van het thema Energize.

Als een van de grootste havens ter wereld wil Rotterdam een voortrekkersrol vervullen in de energietransitie. Naast de demonstraties en activiteiten op de kade, kunnen bezoekers van het evenement  talrijke excursies maken naar plaatsen in de haven die een rol spelen in het mogelijk maken van schone energie.

De meeste programmaonderdelen van de Wereldhavendagen zijn gratis, maar voor de excursies kunnen vanaf maandag 20 augustus kaarten worden besteld via de website van de Wereldhavendagen. Bezoekers kunnen een persoonlijk programma samenstellen. Er staan nieuwe excursies op het programma, zoals met bus en boot op safari door de haven, of alles leren over de acties die worden ondernomen tegen vervuiling met olie of plastic bij de ‘Spill Experience’ van Franklin Offshore in Heijplaat.

Jongeren die interesse hebben in een carrière in de haven, kunnen bij excursies leren over de mogelijkheden op het vlak van opleiding en educatie. Bijvoorbeeld bij de RDM Training Plantwaar havenmedewerkers veiligheidstrainingen krijgen of bij maritiem simulatiecentrum Simwave in Barendrecht, waar bezoekers zich even de kapitein op de brug van een schip kunnen wanen.

De Maeslantkering

Bezoekers kunnen een vaartocht maken naar de Maeslantkering, de grootste bewegende stormvloedkering ter wereld. Ook kunnen bezoekers een bezoek brengen aan Jansen Recycling in Dordrecht, een van de grootste recyclers van oud ijzer en metalen in Nederland. Een rondvaart door Rotterdams ‘zusterhaven’ Moerdijkis ook mogelijk.

Foto boven: opname van het maritiem simulatiecentrum.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -