Schip centraal in aangepaste werkafspraken North Sea Port

0
(foto North Sea Port)

Om de activiteiten op de vaarweg naar en in het havengebied van North Sea Port te verbeteren, hebben de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteiten, North Sea Port en de nautische dienstverleners hun bestaande werkafspraken verruimd. Schepen voor North Sea Port kunnen voortaan rekenen op een efficiëntere scheepsreis en een betrouwbaarder planning, belooft de havenbeheerder.

“Een veilige, vlotte en tijdige afwikkeling van het zeevaartverkeer vraagt om een optimale samenwerking tussen alle betrokken partijen. Hierbij staat het schip centraal.”

De rolverdeling is helder volgens North Sea Port. Het is aan de klant om aan te geven wanneer een schip de bestemming in de haven moet bereiken en wanneer het opnieuw moet vertrekken. Het is aan de haven, de overheden en aan de nautische dienstverleners om aan deze belangen tegemoet te komen.

Sloegebied en Braakmanhaven

Ook het Sloegebied in Vlissingen en de Braakmanhaven in Terneuzen zijn opgenomen, samen met de ankerplaatsen op de Westerschelde. Hierdoor is het hele werkingsgebied voortaan afgedekt. De partners in de nautische keten kunnen ook op lange termijn plannen en beter inspelen op verwachte pieksituaties, slecht weer of stremmingen van het scheepvaartverkeer.

“Bij het opstellen van de planningen wordt rekening gehouden met onder meer de eigenschappen van een schip, infrastructurele beperkingen, nautische randvoorwaarden, het verkeer en de weersomstandigheden. Zo worden de planningen meer betrouwbaar. Afwijkingen van de definitieve ketenplanning tijdens de uitvoering mogen niet leiden tot vertragingen van andere schepen”, aldus North Sea Port.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in