Sandfirden: Stage V-typecertificering voor Scania DC-13-motoren

0

De Scania DC-13-motoren waren al gecertificeerd voor Stage V, nu heeft dealer Sandfirden Technics van Bureau Veritas ook het gewenste Type Approval Certificaat voor de gemariniseerde Scania DC-13 motorfamilie ontvangen.

Commercieel directeur Erik de Wit schrijft op LinkedIn: “Sandfirden is verheugd over het feit dat zij, ondanks enige vertraging, het zo gewenste Type Approval Certificaat voor de gemariniseerde Scania DC-13 motorfamilie in ontvangst mocht nemen. De Scania DC-13 motorfamilie bestaat uit de DC-13 310A, 312A, 313A en de 320A en is verkrijgbaar met een vermogensrange tussen ca. 250 en 400kWm. Sandfirden Technics heeft tijdens de doorontwikkeling de industriële Scania EU Stage-V gecertificeerde motor gebruikt.”

DC-16 volgt

De technische oplossing is gebaseerd op het Euro 6-concept van Scania voor trucks en maakt gebruik van een dieseloxidatiekatalysator, een selectieve katalysatorreductie-eenheid en een dieseldeeltjesfilter. “Omdat de oplossing zich al heeft bewezen, is een hoge betrouwbaarheid gegarandeerd.” Aldus De Wit. Hij voegt er nog aan toe dat Sandfirden nu volop bezig is met de doorontwikkeling van de industriële Scania DC-16 EU Stage-V motor.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.