RWS pakt Volkeraksluizen aan

0

Rijkswaterstaat begint deze maand met onderhoud aan de bruggen en sluizen van het Volkeraksluizencomplex. De werkzaamheden, die tot eind 2012 duren, bestaan uit vervangingen, conserveringsactiviteiten, betonreparaties en regulier onderhoud. Op 21 november begint de eerste fase. Dan start Rijkswaterstaat met werkzaamheden aan de beweegbare brug van de parallelweg en sluiskolk 1.

Hinder voor scheepvaart
Van 21 november tot en met 6 januari is er ernstige hinder voor de scheepvaart. Er wordt dan gewerkt aan sluiskolk 1. Schepen die hoger zijn dan 18,70 meter moeten van 21 november tot en met 12 december rekening houden met een volledige stremming. Schepen die hoger zijn dan 13,50 meter maar lager dan 18,70 meter worden via de jachtensluis geleid.
Van 12 december tot en met 6 januari is doorvaart voor schepen die hoger zijn dan 18,70 meter op bepaalde tijden weer mogelijk.
De scheepvaart tussen het Hollands Diep en het Volkerak moet in beide richtingen rekening houden met extra wachttijden.

Omvaarroute
Voor schepen die hoger zijn dan 18,70 meter met bestemming Dintelmond, is een omvaarroute mogelijk via het Oosterscheldestroomgebied of de Westerschelde. Houd rekening met een maximale diepgang van 4,75 meter.

Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of kijk op www.infocentrum-binnenwateren.nl of www.vanAnaarBeter.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.