Leah is naar buurmeisje vernoemd [Ingezonden]

0

Anja en Oyvind Sivertsen van NedNor reageren op de rubriek Wereldschepen van 11 oktober 2011, getiteld: ‘Leah een Bijbelse naam’. De naam mag dan wel uit de Bijbel komen, het besproken schip vernoemden zij naar een voormalig buurmeisje.

♦ Leah: een Bijbelse naam [Wereldschepen]

Het is geheel juist dat hier sprake is van een vernoeming, maar deze gaat niet zo ver terug in de historie als u veronderstelt. Onze Leah is namelijk de dochter van Gabriel, wederom niet de Bijbelse, maar onze sympathieke en groothartige buurman die wij leerden kennen toen wij in Noorwegen woonden.
Ten tijde van de oprichting van NedNor begin 2009 werd bij Gabriel alvleesklierkanker geconstateerd. Hij overleed een half jaar later, slechts 36 jaar oud. Hij liet een vrouw en twee prachtige dochtertjes achter: Leah en Francisca, destijds 6 en 4 jaar oud.
Wij wonen inmiddels weer met ons gezin in Nederland maar zijn altijd nauw betrokken gebleven bij Leah, Francisca en hun moeder. Het verlies van hun vader in de vroege kinderjaren geeft deze meisjes een moeilijke start. Echter, alhoewel zij het evenals een schip zonder baken zwaar zullen krijgen op de grote zee, de meisjes bezitten de juiste eigenschappen om veilig de haven te bereiken, namelijk eigenzinnigheid en vastberadenheid.
De Leah is dus vernoemd naar de oudste dochter van onze dierbare vriend Gabriel. Samen met zusterschip Francisca wordt zij ingezet op NedNors ladingcontract op IJsland en zullen zij de stormen en zware zeeën van de Noordzee trotseren.

Anja en Oyvind Sivertsen,
NedNor BV

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.