- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdamse industrie stoot minder CO2 uit

Rotterdamse industrie stoot minder CO2 uit

- Advertentie -

Delen

Voor de derde keer op rij is de CO2-uitstoot van de Rotterdamse industrie vorig jaar gedaald. Een verschuiving in de elektriciteitsproductie van kolencentrales naar gasgestookte centrales blijkt de grootste oorzaak van de daling te zijn.

In de raffinagesector was een stijging te zien. Dat komt mede doordat enkele raffinaderijen in de jaren ervoor deels stil lagen voor onderhoud, maar ook doordat de productie van schonere brandstoffen is toegenomen.

Afname

De piek van de CO2-uitstoot in Rotterdam lag in 2016. Toen werden nieuwe kolencentrales in gebruik genomen, terwijl de oude ook nog operationeel waren. Sinds 2016 is de uitstoot afgenomen met 17,3 procent. In 2019 bedroeg de afname 3,8 procent.

Het Havenbedrijf werkt samen met het bedrijfsleven en de overheid aan een een CO2-neutrale haven. Om dit te realiseren zijn er diverse projecten opgezet. Voorbeelden daarvan zijn de benutting van restwarmte voor woningbouw en kassen, CCUS (afvang, transport en opslag van CO2 onder de Noordzee: het Porthos-project), opwekking van groene stroom, productie van blauwe en groene waterstof en circulaire productieprocessen als chemische recycling.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -