Rotterdam subsidieert schone binnenvaart

0

Op 1 oktober is de stimuleringsregeling ‘Schone binnenvaart en duurzame logistiek in Rotterdam’ van het Havenbedrijf Rotterdam geopend. Daarmee is er geld beschikbaar ter ondersteuning van nieuwe projecten die zorgen voor vermindering van brandstofverbruik, broeikasgassen (CO2, CH4) en luchtemissies (NOx, PM) door de binnenvaart.

De regeling wordt uitgevoerd door het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB). Aanvragen kan tot uiterlijk 31 december 2016.

Zowel bedrijven, publieksrechtelijke organisaties als combinaties daarvan komen in aanmerking. De maximale bijdrage is 25 procent  voor onderzoeksprojecten die aan de eisen voldoen. Projecten die zijn gericht op concrete uitvoering van tastbare demonstraties kunnen tot 75 procent subsidie krijgen.

 

Rankschikking

Een onafhankelijke Innovatieraad beoordeelt de ingediende voorstellen. Rangschikking (en dus toekenning) gebeurt op basis van het verwachte milieurendement in de regio Rotterdam tot 2025. Dat wordt berekend aan de hand van de verwachte vermindering van brandstofverbruik en uitstoot per euro die in het initiatief wordt geïnvesteerd.

De aanvraagdocumenten zijn te downloaden op www.eicb.nl. Voor aanvullende informatie of vragen kan men ook terecht bij het EICB: (010) 798 98 30, [email protected].

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.