Rotterdam sluit als eerste haven aan bij Hydrogen Council

0
(foto AdobeStock)

Havenbedrijf Rotterdam is als eerste haven toegetreden tot de Hydrogen Council, een mondiale coalitie van bedrijven die de energietransitie willen stimuleren door toepassing van waterstof.

De Hydrogen Council is in 2017 opgericht en telt inmiddels 92 leden. Dat zijn met name wereldwijd actieve bedrijven op het gebied van energie en vervoer, zoals Air Liquide, Air Products, Aramco, BP, Shell, Vopak, BMW, CMA CGM, Daimler, GM en Toyota. Ook grote banken en investeringsmaatschappijen zijn verbonden aan de Hydrogen Council.

Bepalend

“Beleidsmakers, bedrijfsleven en investeerders wereldwijd zien de ontwikkeling van waterstof als onmisbaar voor het herstel van de huidige economische neergang als gevolg van de pandemie. De recent aangekondigde Europese, Duitse en Koreaanse waterstofplannen zijn daar duidelijke voorbeelden van”, aldus Benoît Potier, CEO Air Liquide en mede-voorzitter van de Hydrogen Council.

“Dit moment is bepalend voor de energieproductie en -consumptie in op zijn minst één generatie. De bedrijven van de Hydrogen Council erkennen dat we op een kritisch moment zijn aangeland om de ontwikkeling van schone energie te versnellen en zo de klimaatdoelen te realiseren. Waterstof is hierin van het grootste belang.”

Waterstofeconomie

CEO Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam zegt: “Waterstof is de energiedrager van de 21e eeuw. De waterstofeconomie komt in Rotterdam op dit moment snel tot stand door de ontwikkeling van een aantal projecten.”

“Als lid van de Hydrogen Council verwachten we onze ervaringen te kunnen delen, van anderen te leren en samen deze klimaatvriendelijke brand- en grondstof een impuls te geven.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.