- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsRiviercruiseschip lek bij Zutphen

  Riviercruiseschip lek bij Zutphen [UPDATE]

  - Advertentie -

  Delen

  (foto Hans Heiligers)

  In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni zijn in Zutphen alle passagiers en de meeste bemanningsleden van het mps Britannia (1969) van boord gehaald. Het schip maakte ernstig water; de vensters van het benedendek waren reeds onder de waterlijn.
  Uit alle hoeken van de regio werden pompen verzameld en aan boord gebracht. Het schip helt stevig naar stuurboord en de meeste vensters van het benedendek zijn onder de waterlijn verdwenen. Het schip uit Basel meet 110 x 11,60 meter, is gecertificeerd voor 180 passagiers en 40 bemanningsleden en wordt omschreven als een middenklasse+-schip.

  De vensters benedendeks bevinden zich onder de waterlijn. (foto Hans Heiligers)

  Ontscheping
  De woordvoerder vertelde ons in Zutphen dat het schip na vertrek uit Deventer iets moet hebben geraakt. Er wordt een uitvoerig onderzoek ingesteld. De ontscheping is zonder incidenten en gewonden verlopen; sommige passagiers moesten worden ondersteund. De bemanning kreeg complimenten voor de wijze waarop zij de evacuatie heeft laten verlopen.
  En de brandweer krijgt van ons complimenten voor de manier waarop die met alle beschikbare middelen het schip steeds drijvend heeft kunnen houden. De beroepsvaart is tijdelijk gestremd; dat is heel vervelend maar wel begrijpelijk.

  Sporthal
  Alle evacués zijn naar de Hanze-sporthal vervoerd waar het Rode Kruis zich op de beste manier over de veelal bejaarde passagiers ontfermde. Daar was het de volgende ochtend een geweldige drukte. Er vond een nationaal kampioenschap badminton plaats in dezelfde hal.
  Nadat de passagiers van het onfortuinlijke schip met bussen verder werden vervoerd, kon het evenement met enige vertraging doorgang vinden.

  (Hans Heiligers)

  De passagiers vertrekken met bussen uit de sporthal naar huis.

  (foto’s Hans Heiligers)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -