Rijn & IJssel terug bij Kantoor Binnenvaart

0

Kantoor Binnenvaart en de Vereniging van sleep- en duwbooteigenaren Rijn & IJssel hebben de oude banden hersteld. Donderdag 23 december tekenden beide voorzitters het convenant waarmee Rijn & IJssel weer volwaardig deel uitmaakt van Kantoor Binnenvaart.

De koepelorganisatie krijgt hiermee opnieuw een groep particuliere binnenvaartondernemers binnen haar gelederen. Bovendien geeft dit een verbreding van de deskundigheid op het gebied van de sleep- en duwvaart.

Allemaal apart dezelfde kunstjes
"Samen bereik je meer dan alleen", aldus Rijn & IJssel-voorzitter Leen van Waardenberg. "Het is weinig efficiënt dat we allemaal apart dezelfde kunstjes doen. Bij Kantoor Binnenvaart zijn het ook allemaal zelfstandige ondernemers met vaak dezelfde vragen, dat geeft binding en vertrouwen."
Kantoor Binnenvaart heeft sinds zijn oprichting ruim tien jaar geleden altijd zwaar ingezet op versterking van de sociaal-economische positie van de zelfstandige binnenvaartondernemer.
KB-voorzitter Hans Megens over de aansluiting van Rijn & IJssel: "Hiermee versterk je stapsgewijs de organisatiegraad van de sector, wat zich vertaalt in invloed en geloofwaardigheid. Maar het kan, moet zeker nog beter!"
Kantoor Binnenvaart wil het komende jaar een onderzoek laten doen om te bezien wat nodig is om (overtuigd) ongeorganiseerde ondernemers te interesseren voor aansluiting.

Eén van de Oprichters
Rijn & IJssel was in 1998 één van de oprichters van Kantoor Binnenvaart, samen met CBOB, ONS en RKSB St. Nicolaas. In 2002 trok de vereniging zich terug vanwege een meningsverschil over de administratie. Overleg en samenwerking op de diverse binnenvaartdossiers is echter altijd blijven bestaan. Rijn & IJssel was bijvoorbeeld ook medeondertekenaar van het binnenvaartconvenant met voormalig minister Karla Peijs.
De samenwerking is nu opnieuw geformaliseerd, waarmee de slagkracht van Kantoor Binnenvaart toeneemt. Kantoor Binnenvaart zal in de loop van volgend jaar ook het secretariaat van Rijn & IJssel gaan verzorgen, waardoor ook op dat terrein een efficiencyslag wordt gemaakt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.