Rijkswaterstaat wil van SAIL succes maken

0

Rijkswaterstaat doet z’n best van SAIL een succes te maken. Het evenement start woensdag 19 augustus en duurt tot en met 23 augustus. 

Om SAIL 2015 op het water prettig en veilig te laten verlopen, werkt Rijkswaterstaat samen met de haven Amsterdam, Provincie Noord Holland, gemeente Zaandam en Stadsdeel Zeeburg. Rijkswaterstaat verwacht al een dag voor de start op de Oranjesluizen circa 10.000 recreatieschepen. Dus worden extra sluisbedienaars en stewards ingezet die de schippers zullen helpen een plek in de kolk te kiezen en correct af te meren. Ook worden er vier schepen ingezet waaronder twee patrouillevaartuigen en twee Rhib’s (Rigid hulled inflatable boat). Deze zullen het scheepvaartverkeer begeleiden. De beroepsvaart blijft mogelijk door de vorming van konvooien. Kijk voor een overzicht van de RWS-activiteiten op deze infographic: RWS Sail 2015.

Op de sluizen in IJmuiden organiseert Rijkswaterstaat ook van alles: SAIL-in RWS IJm print. (let op met downloaden: is een flink bestand!)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.