- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsViking Cruises kiest voor simulatorcentrum Simwave

  Viking Cruises kiest voor simulatorcentrum Simwave

  - Advertentie -

  Delen

  Viking Cruises heeft een meerjarig contract afgesloten met Simwave. In het 5.000 vierkante meter grote centrum in Barendrecht zullen (potentiële) kapiteins en stuurlui van de Zwitserse maatschappij worden voorbereid op realistische vaarsituaties en het omgaan met veiligheidsprocedures.

  Het uitgebreide trainingsprogramma is het ‘Viking Maritime College’ gedoopt. In zeven weken tijd doorlopen 220 kapiteins van de riviercruisedivisie een 5-daags trainingsprogramma. “Dankzij ons College bij Simwave kunnen we veeleisende situaties uit de praktijk uitgebreid oefenen om zo de professionele vaardigheden van onze kapiteins en officieren op een nog hoger niveau te krijgen”, aldus Jos Seinen, directeur Nautical bij Viking Cruises.

  Het programma is volledig op maat gemaakt voor Viking, afgestemd op de specifieke eisen en procedures van de rederij. Naast de periode van zeven weken vinden doorlopend trainingen plaats voor stuurlieden en tests van kandidaten die door promotie of sollicitatie kapitein bij Viking kunnen worden. “De inspirerende leeromgeving met state-of-the-art apparatuur, instructeurs en peers maximaliseert de leerervaring”, voegt Martin Gasser, directeur Learning & Development van Viking Cruises toe.

   

  240 graden

  “We zijn zeer verheugd met de keuze van Viking Cruises voor Simwave”, aldus Joost van Ree, commercieel directeur en medeoprichter van Simwave. “Met onze technologie, waaronder binnenvaartbrugsimulatoren met een 240 graden horizontaal beeld via negen schermen, kunnen we op efficiënte en bijzonder realistische wijze invulling geven aan het Viking Maritime College.”

  foto: De Viking Odin in Boedapest (foto Viking Cruises)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -