- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsReddingsbrigade demonstreert nieuwe boot bij Rescue Vlissingen

Reddingsbrigade demonstreert nieuwe boot bij Rescue Vlissingen

- Advertentie -

Delen

Reddingsbrigade Nederland demonstreert vandaag (15 augustus) bij de Rescue Vlissingen de nieuwe ‘rigid inflatable boat’ RNR 490. De Rescue Vlissingen is het grootste internationale hulpverleningsevenement in Nederland.

De Reddingsbrigade heeft deze boot zelf ontwikkeld. Na de vlet BRB (BondsReddingsBoot), Rescue 1, Rescue 2, Rescue 3 en RNR 430 is hard gewerkt aan de RNR 490. De RNR 490 is heeft Hypalon ’tubes’ in plaats van polyester, aldus Stephen Zwenger, hoofd Service Center van het Landelijk Bureau van Reddingsbrigade Nederland. “Twee jaar geleden zijn we hierover gaan nadenken. Omdat er geen goede boot op de markt was in dit formaat.’

De ontwikkeling van de RNR 490 door Reddingsbrigade Nederland raakte in een stroomversnelling. Daardoor konden met deze RIB dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus de eerste testvaarten worden gemaakt. Dat leverde positieve ervaringen op. “Zeer geslaagd; iedereen is tevreden”, was de algehele conclusie van Zwenger. Hij is tevens verheugd over de grote interesse vanuit reddingsbrigades om ook een testvaart met de RNR 490 te maken. Bovendien: “De nieuwe boot is geheel naar wens af te bouwen, met vele opties.”

Voordelen

Zwenger wijst op een stevig aantal voordelen ten opzichte van voorgangers. “De RNR 490 is ideaal uitgebalanceerd, met een laag zwaartepunt vanwege de diep onderdeks geplaatste tank. In eigen beheer gebouwd. De boot heeft een groot werkdek; er is plaats voor twee liggende slachtoffers en zes geredde personen. Er is speciaal antislip op de bodem aangebracht en een slijtstrip op de kiel. Dit alles is van supersterke Nederlandse kwaliteit. Ook zijn er ruim voldoende opbergmogelijkheden. Het motorvermogen varieert van 50 tot 90 pk. Het adviesvermogen is 75 pk. De diepe V-bodem zorgt ervoor dat haarscherp sturen mogelijk is, en comfortabel varen in ruw water met hoge golven. De RNR 490 is erg koersvast en vaart droog. De tube van dik Hypalon is zeer professioneel met vijf luchtkamers en overdrukventielen; dat maakt het geheel onzinkbaar. Deze boot kun je makkelijk aanleggen bij andere vaartuigen, zonder schade te veroorzaken.”

Foto’s Reddingsbrigade Nederland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -