- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluis Eefde woensdagavond weer open voor schuttingen

Sluis Eefde woensdagavond weer open voor schuttingen

- Advertentie -

Delen

update!

Sluis Eefde – de toegang tot het Twentekanaal vanuit de IJssel – was sinds gisteren (dinsdag 14 augustus) gestremd, maar wordt woensdagavond weer vrijgegeven om te schutten. Het obstakel voor de voorsluis is inmiddels verwijderd.

Wegens het lage water op de IJssel was het verschil in waterstand tussen de IJssel en het kanaal opgelopen van zes tot acht meter, waardoor de voorsluis moest worden gebruikt om ‘getrapt’ te kunnen schutten. Door de lage waterstand is een stuk staal voor de invaart bloot komen liggen, waardoor het niet langer verantwoord was dat schepen de sluis in zouden varen. Er konden geen schepen meer de sluis in of uit.

“Het stuk staal lag er al, maar door het lage water is het zand eraf gespoeld en nu kunnen de schepen er niet langs”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat Oost-Nederland rond het middaguur. “We kunnen niet het risico nemen dat de schepen lek varen.” Het aantal schepen dat stilligt voor de sluis bedroeg vanmorgen negen boven de sluis en vier beneden. “Elders bij anders sluizen en op andere plaatsen liggen ook schepen te wachten, die weten dat ze niet door Sluis Eefde kunnen. We hebben meteen alle betrokkenen – vervoerders, bedrijven aan het kanaal en anderen gewaarschuwd wat er in Eefde gebeurd is. Woensdagmiddag 15 augustus werd het stuk staal verwijderd. ’s Avonds kan er weer worden geschut.  Stukken hout en autobanden die door het lage water zichtbaar waren geworden, zijn ook weggehaald om zo weer een optimale, ‘schone’ doorvaart te creëren.

Foto Sluis Eefde Google Maps

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -