PvdA-congres stemt pro binnenvaart

0

"De binnenvaart wordt als duurzame vorm van goederenvervoer bevorderd, ondermeer door onnodig wachten te beperken en de bedieningstijden beter op elkaar af te stemmen en waar mogelijk is uit te breiden." Dat heeft de PvdA afgelopen zaterdag (30 juni) vastgesteld tijdens haar partijcongres in Utrecht. Een meerderheid van de leden stemde voor het amendement, waarmee de doelstelling in het verkiezingsprogramma voor 12 september komt.

Meer steun nodig
“Ik hoop dat dit een goede bijdrage gaat leveren aan bevordering van de binnenvaart in Nederland”, aldus PvdA’er Gohdar Massom. Het Noord-Hollandse Statenlid heeft zich al eerder pleitbezorger getoond voor vervoer over water. “ Juist in deze tijden van economische recessie heeft de binnenvaart meer steun nodig dan ooit.”
Er zou volgens hem meer binnenlandse vracht van de weg naar het water kunnen, desnoods over een deel van de reis. “Op dit moment wordt een klein deel van de capaciteit van de vaarwegen benut (minder dan 20 procent), terwijl de wegen raken vol.
De binnenvaart wordt nu gehinderd door beperkte en vaak niet op elkaar afgestemde bedieningstijden van 
bruggen en sluizen.
Door deze op afstand bedienbaar te maken wordt het betaalbaar om de
bedieningstijden te verruimen. Dat voorkomt onnodig wachten. Bovendien
kan dan een ‘groene golf’ gegeven worden. Dat spaart de brandstof voor het manoeuvreren en maakt dat bruggen korter open hoeven.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.