Proef met 3,50 meter diepgang op de Maas

0

Rijkswaterstaat werkt eraan om de Maas geschikt te maken voor grotere schepen. Bepaalde delen van de rivier zijn inmiddels geschikt voor schepen met een diepgang van 3,50 meter (klasse VB). Het gaat bijvoorbeeld om het deel tussen Sambeek en Grave en het Maas-Waalkanaal. In aanloop naar de aanpassing van de regelgeving vond er vanochtend een proefvaart plaats met deze diepgang.

Als de uitkomsten – di enog niet bekend zijn – gunstig uitpakken, kunnen schippers een vergunning aanvragen om alvast te mogen varen met 3,50 meter diepgang totdat de regelgeving is aangepast. Dat is naar verwachting in de tweede helft van dit jaar.

Dieper en breder
Rijkswaterstaat verbetert de vaarroute op de Maas en maakt die geschikt voor tweebaksduwvaart. De beoogde toegestane afmetingen zijn 190 meter, een breedte van 11,40 meter en een diepgang van 3,50 meter. Om deze grotere schepen toe te kunnen laten, werkt Rijkswaterstaat onder meer aan de verdieping van de rivierbedding, het verruimen van bochten, en het verhogen van bruggen. Daarnaast wordt het Julianakanaal verbreed en worden er sluizen verlengd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.