Damen levert klipper voor Oman op

0

Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft een klipper gebouwd voor de koninklijke marine van Oman. Op 8 mei werd het schip in Vlissingen gedoopt. Het zeilschip, Shabab Oman II geheten, wordt door de oliestaat gebruikt als opleidingsschip.

De 87 meter lange driemaster heeft een stalen casco. Het schip kan naast de bemanning van 58 man 34 recruten herbergen. De Shabab Oman II vervangt een trainingsschip met dezelfde naam. Het zal ook voor promotiedoeleinden worden ingezet.

Arabische touch
Projectmanager Arnoud Both van Damen vertelt dat de klipper een Arabische touch heeft. ‘Onze design-partners zijn door Oman gereis om inspiratie op te doen voor het interieur en het meubilair. Op de boeg is handgesneden teak verwerkt en teaken palmbladeren op de spiegel.
De nieuwe klipper is het derde resultaat van Damens samenwerking met Dykstra Naval Architects. Eerder realiseerden de bedrijven samen het trainingsschip Stad Amsterdam en de Cisne Branco voor de Braziliaanse marine.
De bouw werd geleid vanuit Damens hoofdkantoor in Gorinchem. De klipper is grotendeels gebouwd op Damens werf Galati in Roemenië en vervolgens naar Vlissingen gesleept voor de installatie van de 50 meter lange masten en de verdere afbouw.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.