Grote problemen met afgifte bilgewater

0
(archieffoto MAIN)

Op dit moment zijn er grote problemen met bilgewater. De inzamelaars kunnen de ingenomen bilgewater niet meer kwijt bij verwerkers. Dat meldt de Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart.

De belangrijkste oorzaak is dat MAIN in Amsterdam is gesloten. Een andere verwerker, ATM in Moerdijk, heeft door omstandigheden een verlaagde verwerkingscapaciteit van bilgewater.

Volle tanks

Doordat bilgewater op die twee locaties niet meer verwerkt kan worden, raken de landtanks en de bedrijven met inzamelschepen van de inzamelaars vol, schrijft de SAB op haar website. Als gevolg hiervan kan in enkele gebieden geen of maar beperkt bilgewater worden afgegeven. Het gaat om Noord-Nederland, regio Nijmegen, Drechtsteden en Rotterdam.

De SAB adviseert schippers hun bilgewater af te geven in het buitenland of in Vlissingen/Terneuzen, Limburg of Amsterdam/IJmuiden.

Ministerie

De SAB is zeer bezorgd over deze ontstane situatie en heeft. De stichting, die verantwoordelijk is voor de inzamelinfrastructuur voor de binnenvaart, heeft inmiddels aan de bel getrokken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook de binnenvaartorganisaties zijn over de problemen ingelicht.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.