Presentatie logistieke mogelijkheden bij Defensie

0

Woensdag 13 juni gaf Miranda Volker een presentatie bij het Movement Coordination Centre Europe (MCCE) bij de Frederikkazerne in Den Haag. Het MCCE is een initiatief van de NAVO en is inmiddels een samenwerking tussen 28 landen. De MMCE vormt het centrale coördinatieorgaan dat drie keer per jaar samenkomt, waarbij de diverse landen onderling afstemming hebben en informatie uitwisselen die gebruikt wordt voor het efficiënter inzetten van alle transport en logistiek van militair materieel.

Veelal wordt nu gebruik gemaakt van zee, lucht en weg, maar ze wilden meer informatie over de inzet van de binnenvaart. Met name met welke schepen je waar kan komen, waar je rekening mee moet houden en wat de specifieke aandachtspunten zijn als het gaat om militair materieel had hun interesse. Miranda heeft een presentatie gehouden over al deze facetten en kon na afloop aanvullende vragen over logistiek beantwoorden. Het bleek zeer nuttig en interessant en ze gaan nu nader onderzoek doen naar de daadwerkelijke inzet van binnenvaart.

Bestuurlijk overleg Zuid-Holland

Woensdag 20 juni vindt de derde bestuurlijke bijeenkomst Goederenvervoer over Water in een Stroomversnelling in Zuid-Holland plaats in HAL4 in Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij de afgelopen drie jaar en worden mijlpalen en successen voor het voetlicht gebracht op het vlak van verslimmen en verschonen van de binnenvaartvloot.

Zo zal de vooruitgang van projecten als CLINSH, Groene Corridor en Smart Shipping naar voren komen. Het BVB heeft in Zuid-Holland samen met evofenedex een quickscan uitgevoerd naar de mogelijkheden voor modal shift in de provincie.

Hier is een aantal kansrijke cases uitgekomen die nader worden uitgewerkt en begeleid. Ook hier zullen de kansen aan de orde komen. Met name de overwegingen en beweegredenen van de verlader worden belicht.

Na afloop van het inhoudelijke deel is er ruime gelegenheid om te netwerken en worden diverse exposities getoond. Het BVB zal hier met onze VR-bril met binnenvaartsimulatie aanwezig zijn om de bezoekers zelf virtueel aan boord te laten stappen en een stukje te laten varen.

 

Multimodaal Event

Op donderdag 21 juni vindt het tweede Multimodaal Event plaats met als thema: van intermodaal naar synchromodaal transport. Het wordt georganiseerd door Nieuwsblad Transport.

Het event dient als ontmoetingsplatform in de sector. Onderwerpen als achterlandverbindingen, digitalisering, schaalvergroting, volumes en kosten en hoe hiermee om te gaan staan op de agenda. De logistiek adviseurs van het BVB zijn aanwezig om de ontwikkelingen te horen en nieuwe contacten te leggen met de aanwezige verladers en logistieke dienst­verleners.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.