- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort of Antwerp-Bruges sluit aan bij waterstof-netwerk RH2INE

Port of Antwerp-Bruges sluit aan bij waterstof-netwerk RH2INE

- Advertentie -

Delen

Port of Antwerp-Bruges sluit zich aan bij RH2INE. Dat werd 30 juni bekend gemaakt tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendag in Rotterdam.

Binnen het RH2INE-netwerk werken bedrijven en overheden in Nederland en Noordrijn-Westfalen samen aan de standaardisatie (het systeem, veiligheid en techniek), die benodigd is om waterstoftoepassing in de binnenvaart van de grond te krijgen en zo een grensoverschrijdende, emissievrije vervoerscorridor tussen de Noordzee en de Alpen te realiseren.

Urgent onderwerp

Zuid-Holland is kartrekker van RH2INE en gedeputeerde Jeannette Baljeu (Vervoer) heette als voorzitter de nieuwe deelnemer welkom: “Wij zijn erg blij dat de Haven van Antwerpen-Brugge aansluit bij ons netwerk rondom toepassing van waterstof in de binnenvaart. Dit toetreden geeft een extra impuls aan de grensoverschrijdende kennis- en netwerkontwikkeling tussen Duitsland, België en Nederland op dit urgente onderwerp.”

Volgens haar is dat “ongelooflijk belangrijk voor de verdere ontwikkeling en toepassing van waterstof. Door de toetreding van de belangrijke haven van Antwerpen-Brugge vergroten we het speelveld en hebben we meer slagkracht, waardoor veranderingen sneller zullen gaan.”

Bindende factor

CEO Jacques Vandermeiren van Port of Antwerp-Bruges zei: “West-Europese havens spelen een cruciale rol in de energietransitie. Port of Antwerp-Bruges is één van de grootste bunkerhavens ter wereld en daarom willen we ook een Multi Fuel Port worden, waar naast conventionele ook meer duurzame brandstoffen gebunkerd worden. Maar de energietransitie kan niet door één enkele haven gerealiseerd worden. Onderlinge samenwerking versterkt de kans op een succesvolle transformatie. Het RH2INE-netwerk is hierin een belangrijke bindende factor.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -