- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPlastic Soup Surfer Merijn zoekt motorboot plus schipper

Plastic Soup Surfer Merijn zoekt motorboot plus schipper

- Advertentie -

Delen

Surfer Merijn Tinga surft deze zomer van Oslo naar Engeland om aandacht te vragen voor de plastic soup in zee en de noodzaak om zwerfafval terug te dringen. Voor de oversteek van Duinkerke naar Ramsgate in Engeland is Merijn nog op zoek naar een motorboot met crew die hem kan begeleiden.

In dertig dagen surft Merijn van Oslo naar Londen surfen. Een symbolische route, tegenovergesteld aan die van plastic flesjes die in de Britse hoofdstad in de Theems terechtkomen. Door de stroming en wind drijft dit afval langs de kusten van Noord-Europa om te eindigen tussen de rotsen in Noorwegen.

In elk land waar hij langs surft, wil Merijn ‘lessons learned’ ophalen van ministers die statiegeld hebben ingevoerd. Die zal hij in Londen overdragen aan deregering. Het doel van de missie is namelijk de politiek in Engeland wakker schudden om de invoering van statiegeld te versnellen.

Hulp gezocht!

In deze one-man-expedition surft Merijn langs de kusten van Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België en Engeland. Hij zal vanaf Duinkerke de oversteek maken naar Ramsgate in Engeland, en vanaf daar weer langs de kust verder naar Londen surfen.

Voor deze laatste oversteek zoekt hij nog naar een schipper met motorboot die hem kan begeleiden. Die de crew kan meenemen en die hem eventueel kan helpen wanneer hij in problemen komt tijdens de oversteek.

Heeft u een boot beschikbaar rond 14/15 juli? En wilt u bijdragen aan deze maatschappelijke campagne? Stuur dan een mail naar [email protected].

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -