- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPlanningstool Terneuzen nu ook voor binnenvaart

Planningstool Terneuzen nu ook voor binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Met de Planningstool Binnenvaart Terneuzen kunnen schippers zich voortaan vooraf melden om te schuttenVan 2018 tot en met 2022 wordt gebouwd aan de Nieuwe Sluis Terneuzen en kunnen wachttijden voor de scheepvaart oplopen. Om de hinder daardoor zoveel mogelijk te beperken is de planningstool Terneuzen, die eerst alleen voor zeeschepen werkte, nu ook beschikbaar voor de binnenvaart.

Binnenvaartschippers kunnen zich nu maximaal 24 uur van te voren aanmelden via elektronisch meldsysteem BICS, via de telefoon of via www.sluisplanning.nl. Op deze website kunnen schippers die zich al hebben aangemeld, zien hoe laat en in welke kolk ze zijn ingedeeld.

“Schippers kunnen hierop hun reisplan afstemmen, door bijvoorbeeld langzamer te varen en brandstof te besparen”, licht Rijkswaterstaat toe. “Een ander voordeel is dat schippers op grotere afstand van de sluis kunnen wachten op hun schutting op ligplaatsen die minder druk bezet zijn.”

 

Niet verplicht

Binnenvaartschippers zijn niet verplicht de planningstool te gebruiken. Schepen kunnen zich in het zicht van de sluis blijven aanmelden via de marifoon; dan worden  ze ingedeeld op basis van de eerst mogelijke vrije positie. Het kan dus zijn dat schepen die later aankomen, eerder aan de beurt zijn omdat ze zich al eerder hebben aangemeld via de planningstool.

Voor het aanmelden van de aankomsttijd bij de sluis of het eventueel wijzigen van de aankomsttijd als de reis anders verloopt, zijn spelregels opgesteld. Tijdens de startfase die tot het eind van dit jaar duurt, gelden de bestaande regels voor het indelen van de schuttingen.

(foto Rijkswaterstaat)

“Vanaf 1 januari 2018 hanteren we de werkafspraken die eerder dit jaar door de partners het Havenbedrijf Gent, Zeeland Seaports, het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen, de Koninklijke BLN-Schuttevaer, Maritieme Dienstverlening en Kust en Rijkswaterstaat zijn bekrachtigd.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -