Personeel HGK Shipping traint voortaan op simulator

0
Binnenvaartimulator SANDRA II
(foto HGK Shipping)

HGK Shipping gaat de binnenvaartsimulator SANDRA II van de stad Duisburg inzetten om scheepsbemanningen te trainen. Het bedrijf werkt samen met DST in Duisburg, dat de simulator technisch begeleidt en verder ontwikkelt.

SANDRA II wordt dit jaar geïntegreerd in de opleidingen van het trainingscentrum van HGK Shipping in Duisburg. Naast de bemanningsleden van schepen die voor HGK varen, kunnen ook externen deelnemen. De docenten krijgen een aanvullende opleiding, zodat ze de trainingen op de simulator goed kunnen begeleiden.

Nieuwe scheepstypen

Cursisten kunnen op de simulator moeilijke manoeuvres oefenen, gevaarlijke situaties trainen en energiezuinig leren varen. Maar ook hun kennis van de rivier uitbreiden en specifieke eigenschappen van diverse scheepstypen leren kennen. HGK Shipping wil op die manier zijn personeel voorbereiden op de komst van nieuwe schepen in de vloot. Het gaat om innovatieve scheepsmodellen met duurzame aandrijftechnologie. DST kan voor deze schepen gedetailleerde en waarheidsgetrouwe visualisaties en simulatiemodellen maken.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.