PBM’s tankvaart zijn in orde

0

Dertig tankschepen die door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gecontroleerd zijn op de aanwezigheid en het gebruik van de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) tijdens laad- en losprocedure voldeden aan alle eisen. De ocntroles vonden plaats in 2011.

Geen enkele overtreding
De wet- en regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen bepaalt onder meer dat de bemanning veiligheidskleding moet dragen tijdens het laden en lossen van gevaarlijke stoffen. Daarnaast moet er afhankelijk van de vervoerde gevaarlijke stof voor ieder bemanningslid een toximeter, een ademhalingtoestel, een gasdetector en een geschikt vluchtapparaat aanwezig zijn. Op alle dertig schepen waren de vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig en werden ze op de juiste wijze gebruikt.
Naast de persoonlijke beschermingsmiddelen is gecontroleerd op de aanwezigheid en houdbaarheidsdatum van filterbussen. Ook daar werd geen enkele overtreding geconstateerd.

Steekproef
De Inspectie is zeer tevreden over het resultaat en concludeert dat de gecontroleerde schippers op zeer verantwoorde wijze omgaan met het vervoer van gevaarlijke stoffen. De gehouden steekproef is te klein op vast te stellen of dit aan boord van alle binnenvaartschepen het geval is. De Inspectie zal in de toekomst aselecte steekproeven blijven houden op de aanwezigheid en het gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.