- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOverslag in Bazel trekt weer aan

Overslag in Bazel trekt weer aan

- Advertentie -

Delen

Na een zwakke start van 2017 is de overslag in de havens van Bazel het afgelopen kwartaal weer aangetrokken. Dit kon het magere eerste kwartaal echter niet goedmaken: na zes maanden is in Bazel 17,5 procent minder lading behandeld dan in de eerste helft van vorig jaar.

In de havens Kleinhüningen, Birsfelden en Muttenz-Auhafen is dit jaar al een kleine 2,7 miljoen ton goederen behandeld. Vooral in Birsfelden lag de overslag veel lager dan in de eerste zes maanden van 2016. De importstromen (2,2 miljoen ton) namen met 16 procent af.

Het exportverkeer lag met 450.000 ton zo’n 23,5 procent onder het resultaat van vorig jaar. Aan de containerterminals is tot nu toe 50.089 TEU via de binnenvaart overgeslagen. Dat was 11 procent minder dan vorig jaar.

(foto Sarah de Preter)

2016 was voor de containeroverslag in Bazel een recordjaar. Het Havenbedrijf verwacht dat de overslag de komende maanden verder aantrekt, onder meer doordat er vanaf oktober tussen Rastatt en Baden-Baden in Duitsland weer goederentreinen kunnen rijden. Het spoorvervoer tussen de Noordzeehavens en Zwitserland is sterk gedaald als gevolg van een spoorverzakking op dit tracé.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -