- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOvereenstemming over Noordzee

Overeenstemming over Noordzee

- Advertentie -

Delen

‘Extra mijlen voor een gezonde Noordzee’ is het motto van het Onderhandelaarsakkoord dat  is aangeboden aan minister van Nieuwenhuizen. De rijksoverheid, de energiesector, de visserij, de natuurorganisaties en de brancheorganisatie van zeehavens hebben in het Noordzeeoverleg overeenstemming bereikt over de toekomst en inrichting van de Noordzee.

In het Noordzeeoverleg onderzoeken de ministeries van I en W, LNV, EZK en BZK samen met maatschappelijke organisaties waar op de Noordzee keuzes nodig zijn op het gebied van voedsel, energie en natuur. Het gaat met name om de locaties van windparken.

Naast de partijen participeerde ook de NWEA, NOGEPA, EBN en TenneT uit de energiesector in het Noordzeeoverleg. De samenwerkende partners in de visserijsector werden vertegenwoordigd door VisNed en de Nederlandse Vissersbond. De betrokken non-gouvernementele organisaties (NGO’s) zijn Stichting De Noordzee, WNF, Greenpeace, Natuur & Milieu, Vogelbescherming Nederland en de brancheorganisatie Zeehavens. Ook Natuurmonumenten ondersteunt het Onderhandelaarsakkoord.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -