Op zoek naar Hilbert Kamphuis

0

Voor het onderdeel ‘Vrienden van Vroeger’ is het televisieprogramma Tijd voor Max op zoek naar mensen uit de binnenvaart. Het gaat om Hilbert Kamphuis en zijn broers, die waarschijnlijk Arie en Hennie heten.

“We hebben een aanvraag gekregen van de heer Bulthuis”, licht Mieke van Loenen toe. Zij is redacteur van Vrienden van Vroeger. “Hij schreef ons dat in 1940 hun schip, de Margaritha, is ingenomen door de Duitsers. Het gezin had helemaal niets meer. Zij zijn toen ondergebracht in een villa in Zwijndrecht met nog drie andere schippersfamilies. Eén van de andere families was de familie Kamphuis en hun zonen.”
“Zij hebben daar vijf jaar met elkaar doorgebracht”, gaat Mieke van Loenen verder. Van de Margaritha van de ouders van meneer Bulthuis (nu 77) is nooit meer iets vernomen. Het schip van de familie Kamphuis – de scheepsnaam is voor de redactie van het tv-programma onbekend – zou na de oorlog wel weer zijn teruggevonden.
“Meneer Bulthuis is al jaren naar Hilbert Kamphuis op zoek. Hij weet dat de kinderen het schip hebben overgenomen en misschien varen nu de kleinkinderen er wel mee. Hij heeft tot nu toe geen succes gehad en heeft daarom onze hulp ingeschakeld.” Aldus Mieke van Loenen.

Lezers die meer weten over Hilbert Kamphuis en zijn familie wordt verzocht die informatie door te geven aan Mieke van Loenen. Dat kan het beste per e-mail: mieke.van.loenen@omroepmax.nl. Na 8 juni is de redactrice van Vrienden van Vroeger ook telefonisch te bereiken: (035) 533 81 66 of 0613 09 50 90.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.