Op zoek naar chocoladeletters in Maritiem Museum Rotterdam

0

Sinterklaas heeft in het Maritiem Museum Rotterdam zijn thuishaven gevonden. Het is er groot feest, maar er is ook een probleem waar de Sint de hulp van de kinderen goed bij kan gebruiken: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt. Op zondag 24 november en 1 december kunnen kinderen meedoen aan de workshop marsepein.

In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar op avontuur in de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber en maken ze spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Nu de Sint in de haven van de professor is aangemeerd, klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en staan alle schepen vol cadeaus.
Kinderen kunnen vissen naar de staf van Sinterklaas en puzzelen met containers vol snoepgoed en cadeaus. De Sint heeft echter een groot probleem: de inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijtgeraakt. Ze zitten in de containers in de haven. Maar welke? Professor Plons heeft hulppietenpakken aan boord voor de kinderen om Sint en Piet uit de brand te helpen. Pietjes die de locatie van alle letters vinden en ze in de juiste volgorde zetten, wacht een kleine verrassing.

Workshop marsepein
Op zondag 24 november en 1 december kunnen kinderen tussen 12.00 en 16.00 uur doorlopend deelnemen aan de workshop ‘Zwarte Piet van marsepein’. Onder begeleiding maken ze een lekkere traktatie die ze mee naar huis mogen nemen.

Schoen zetten voor Spetters
Spetters, kinderen die lid zijn Professor Plons’ Spetterclub, mogen op vertoon van hun Spetterpas gratis hun schoen zetten. Sint en Piet stoppen er vast een verrassing in. Kinderen die nog geen Spetter zijn kunnen zich aanmelden via maritiemmuseum.nl/spetterclub. Ze ontvangen dan regelmatig digitale flessenpost van de professor, een vriendenboekje én een clubpas waarmee ze leuke voordelen in het museum hebben.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.