Oostelijke sluiskolk Houtrib draait weer

0

De oostelijke sluiskolk bij de Houtribsluizen in Lelystad is sinds vandaag weer beschikbaar voor de scheepvaart. In kader van het groot onderhoud aan de Houtribsluizen was de oostelijke sluiskolk sinds maandag 4 oktober 2010 volledig gestremd.
Er zijn betonreparaties uitgevoerd aan de oostelijke sluiskolk en de brugkelder. De beweegbare delen van de bruggen en de sluisdeuren zijn geschilderd en opgeknapt. Ook de haalkommen en bolders in de sluiskolk zijn vervangen. 

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken zijn tijdens de stremming twee spuikokers tijdelijk geschikt gemaakt voor de beroepsvaart en daarnaast zijn de schippers via een sms-dienst en mobiel internet geïnformeerd over de wachttijden bij de Houtribsluizen. Deze extra maatregelen zijn per 1 april opgeheven.

In mei gaat de aannemer verder met de zeven grote torens van het spuicomplex. De betonnen torens worden gerenoveerd. Verder worden er betonreparaties aan de pijlers van de vaste bruggen bij de spuisluizen uitgevoerd. De westelijke sluiskolk is in de periode van 3 oktober 2011 tot april 2012 volledig gestremd voor al het scheepvaartverkeer.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.