Ook veel opleidingen op maritieme carrièrebeurs MOCE

0

Enkele dagen vóór de officiële inschrijvingsdatum (7 maart) hebben zich naast de al bijna honderd bedrijven ook veel opleidingsinstituten ingeschreven voor het Navingo Maritime & Offshore Career Event op woensdag 20 april. Zoals Maritiem Instituut Willem Barentsz, het Scheepvaart en Transport College, de Maritieme Academie, maar ook de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Avans Hogeschool uit Den Bosch brengen hun opleidingen straks in Beurs-WTC Rotterdam onder de aandacht.

STC Group
De STC Group is dit jaar als hoofdsponsor aan de beurs verbonden. De groep staat er met verschillende divisies. De Rotterdamse opleider merkt dat er steeds meer vraag is naar maritiem personeel. Het aantal opleidingen hiervoor groeit gestaag, maar er is meer nodig om aan de vraag te kunnen voldoen.

De carrièrebeurs trekt veel studenten. (foto Navingo)

Veel Nederlandse reders willen goed opgeleid Nederlands personeel. De opleidingen van het STC, de Hogeschool voor de Zeevaart en de Netherlands Maritime University Rotterdam staan zeer goed bekend. Opleidingen worden voortdurend aan de actuele beroepspraktijk aangepast.
Volgens het STC is het belangrijk voor opleidingsinstituten om zich op Maritime & Offshore Career Event (MOCE) te presenteren, omdat het een beurs is waar bedrijfsleven en onderwijs elkaar ontmoeten. Het STC heeft niet de doelstelling om op deze beurs studenten binnen te halen; daar is het evenement ook niet voor bedoeld. Wel spelen naamsbekendheid en bekendheid met de producten van de groep een belangrijke rol. Bedrijfsopleidingen, trainingen en consultancy kunnen heel aantrekkelijk zijn voor marktpartijen en bezoekers aan de beurs.

Offshore Engineering & Automation
Naast de zeevaartscholen zijn 20 april ook technische opleidingen van de partij, zoals die van Avans Hogeschool uit Den Bosch. Daar sloten afgelopen januari voor de derde keer veertig studenten de minor Offshore Engineering & Automation succesvol af. De studenten ervaren deze opleiding steeds meer als een landelijke opleiding. Afgelopen jaar kwam de helft van de studenten van andere hogescholen uit het land. Nu komen er wederom inschrijvingen van studenten uit het gehele land binnen voor de opleiding die op 1 september begint.

Het Navingo Maritime & Offshore Career Event 2011 richt zich op banen en opleidingen in de volgende sectoren:

– Binnenvaart
– Havens
– Jachtbouw
– Marine
– Maritieme arbeidsbemiddeling
– Maritieme dienstverlening
– Maritieme toeleveranciers
– Offshore
– Olie & Gas
– Energie
– Opleiding, Training & Onderwijs
– Scheepsbouw & Reparatie
– Visserij
– Waterbouw & Dredging
– Watersport
– Zeescheepvaart
 

In de opleiding participeren ruim twintig bedrijven. Alle colleges worden gegeven door medewerkers van die bedrijven. Naast de traditionele onderwerpen wordt ook steeds meer aandacht besteed aan nieuwe technische ontwikkelingen die nodig zijn voor olie- en gaswinning op grote diepte, deepsea mining en het op zee plaatsen van windmolens.
Avans is een relatief nieuwe opleider voor de offshore engineering-branche. Alle bedrijven waarmee de hogeschool voor deze opleiding samenwerkt, zijn op de beurs aanwezig.

Gratis toegang
Op www.maritimeoffshorecareerevent.com vindt men meer algemene informatie en informatie over deelname, foto’s van de afgelopen editie en de mogelijkheid tot voorregistratie. De beurs opent haar deuren van 11.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.