Nadat de afgelopen maanden diverse binnenvaartbeurzen en sectorbijeenkomsten vanwege corona niet konden doorgaan, worden in Kalkar de laatste voorbereidingen getroffen voor alweer een editie van de Duits-Nederlandse vakbeurs Shipping Technics Logistics. De beurs vindt plaats op 29 en 30 september.

Messe Kalkar brengt al sinds 2014 vraag en aanbod in de Europese binnenvaart bij elkaar. Tijdens de Shipping Technics Logistics (STL), de enige binnenvaartbeurs in Duitsland, zijn de afgelopen jaren langdurige zakenrelaties ontstaan. In 2019 zijn volgens de organisatoren 4.755 beursbezoekers afgereisd naar Kalkar.

Innovatie en gezelligheid

Naast een bezoek aan de stands van onder meer motorenfabrikanten, (technisch) toeleveranciers, havens en werven kan men tijdens de STL lezingen en presentaties bijwonen. De catering is in evenementen- en beurscomplex Messe Kalkar goed verzorgd. Wie de drukte van de beursvloer eventjes achter zich wil laten, kan langs de Rijn een frisse neus halen. Behalve de vele innovaties die in Kalkar jaarlijks te zien zijn, hangt er op en rond de beursvloer steeds een gezellige sfeer. Juist vanwege alle coronaperikelen zal menigeen het fijn vinden om binnenkort op de STL zakenrelaties, vrienden en bekenden weer eens persoonlijk te kunnen ontmoeten.

Ministerie aanwezig

De organisatoren verwachten dit jaar meer dan 200 exposanten uit diverse takken van de goederen-, personen- en sportscheepvaart. Voor het eerst is ook het Duitse ministerie van verkeer en digitale infrastructuur met een eigen stand aanwezig. Medewerkers van het departement internationaal binnenvaartbeleid, veiligheid, milieubescherming en sportvaart beantwoorden alle vragen over de Duitse subsidieprogramma’s voor scheepstechnologie.

Geen Forum Binnenschifffahrt

De organisatie kondigt verder diverse lezingen aan door experts uit de branche. Centrale thema’s zijn net als vorig jaar de vergroening van de binnenvaart en de personeelsproblematiek. Het Forum Binnenschifffahrt, al enkele jaren parallel aan de beurs in het congrescentrum georganiseerd door de vakbladen Binnenschifffahrt en Schifffahrt und Technik, gaat vanwege corona dit jaar niet door.

Officiële opening

De STL wordt op dinsdag 29 september geopend door Hendrik Schulte, staatssecretaris in het verkeersministerie van Noordrijn-Westfalen. Hij zal een rondje over de beursvloer maken in begeleiding van beursmanager Leon Westerhof en Ragnar Schwefel van de bond voor scheepsbouw en maritieme technologie. Op dinsdag is de beurs geopend van 11 tot 19 uur en op woensdag van 11 tot 17 uur. De organisatie heeft een ‘hygiëneconcept’ opgesteld om exposanten, bezoekers en medewerkers te beschermen.

Dock & Rock

Naar goede traditie wordt de STL ondersteund door de Schippersbeurs Ruhrort en inmiddels ook door alle Duitse binnenvaartorganisaties. Gezellig belooft het weer te worden tijdens de Dock & Rock op dinsdagavond in de scheepsbar!

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.