- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnvergetelijke vaarvakanties met mps Prins Willem-Alexander

Onvergetelijke vaarvakanties met mps Prins Willem-Alexander

- Advertentie -

Delen

Per jaar vieren circa 2.000 gasten die door hun intensieve zorgvraag geen gebruik kunnen maken van een reguliere vaarvakantie een onvergetelijke vakantie die mogelijk wordt gemaakt door Stichting Varende Recreatie. Ze varen namelijk een week mee aan boord van vakantieschip Prins Willem-Alexander, dat eigendom is van de stichting.

2019 staat voor Stichting Varende Recreatie in het teken van het vergroten van de naamsbekendheid van vakantieschip Prins Willem-Alexander. Bij de zorginstanties en reisorganisaties die het schip boeken voor de bijzondere doelgroepen, maar ook bij potentiële sponsors, donateurs en vrijwilligers.
“Want zonder hun steun kunnen we ons werk niet doen”, vertelt directeur John Vierhouten, die zelf een nautisch verleden heeft. “We willen zoveel mogelijk zieke gasten een mooie vakantie bezorgen.”

“We moeten onze eigen broek ophouden; we krijgen geen subsidie. We zijn een stichting zonder winstoogmerk. Al het geld komt ten goede aan de gasten van het schip. Door sponsoring en donaties kunnen we het schip onderhouden en de huurprijs aantrekkelijk houden.”

 

24e KSCC-reis

47 jaar bestaat de stichting al en de huidige Prins Willem-Alexander (thuishaven: Harderwijk) vaart inmiddels vijftien jaar; het schip werd in 2003 gedoopt door Koningin Máxima.

Het schip is speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn, zoals gebruikers van een rollator of rolstoel. De lift is groot genoeg voor een bed. Er zijn 25 ruime 2-persoonshutten voor de gasten en 23 2-peroonshutten voor hun begeleiders. Net als op gewone riviercruiseschepen zijn er diverse salons en een zonnedek. Extra zijn het verpleegkantoor en een dokterspoli.

Er wordt 41 weken per jaar gevaren, in voorjaar, zomer en najaar. De routes worden in overleg met de organisaties afgestemd die het schip huren om met hun bewoners of cliënten op vakantie te gaan. “We leveren een compleet pakket aan: schip, bemanning en catering.”
Eén van de vaste huurders is het Landelijk KSCC voor Rijn- en Binnenvaart. Die organisatie houdt elk jaar een Ziekenvaarvakantie voor oud-schippers.

“Ook weer in 2019”, vertelt Vierhouten. “Voor de 24e keer inmiddels. De datum ligt al vast: in de week van 27 mei varen we naar Duitsland.” Zodat de gasten hun vroegere vaargebied kunnen herbeleven.

 

Peter Augusteijn (links) van PA Marine en Hein Wiering (rechts) van Ascom bevestigen het contract en de sponsoring met directeur John Vierhouten.

Sponsoring in natura

“De overige elf weken benutten we voor onderhoud aan het schip. Toen het schip nieuw was, hoefde er natuurlijk minder te gebeuren. Nu is er elk jaar flink wat werk te verrichten. Zo vervangen we deze winter het zusteroproepsysteem volledig.”

Dat verzorgen Ascom (leverancier van systemen voor de gezondheidszorg) en
PA Marine (installateur van scheepselektronica). “Ze doen dat voor een belangrijk deel in de vorm van sponsoring. Daar zijn we heel blij mee.”

“We zijn ook druk bezig met een update van het interieur van de publieke ruimtes. Met het oog op duurzaamheid vervangen we de verlichting door energiezuinige ledverlichting.”

Net als Ascom en PA Marine zijn er meer bedrijven die de stichting in natura sponsoren. Andere doen dat met geld – jaarlijks of eenmalig. “We hopen het aantal sponsors dit jaar te laten groeien. Net als het aantal donateurs en de vrijwilligers, die als begeleider meegaan aan boord.”

foto’s: Stichting Varende Recreatie

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -