- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOntgassingsverbod op Hollandsch Diep

Ontgassingsverbod op Hollandsch Diep

- Advertentie -

Delen

De provincie Noord-Brabant past de Provinciale Milieu Verordening (PMV) aan om het ontgassen van binnenvaartschepen op het Hollandsch Diep bij Moerdijk tegen te gaan. Dat verbod geldt voor schadelijke benzeen en benzeenhoudende stoffen.

De aanpassing van de PMV maakt deel uit van een samenhangend pakket van maatregelen. Die bestaan uit een convenant met het bedrijfsleven op nationaal en regionaal niveau en verbodsbepalingen in internationale, nationale, regionale en lokale regelgeving. Het pakket is naar verwachting in 2020 volledig gerealiseerd.

Ontgasinstallaties
Het ontgassen van tanks gebeurt nog veel in de open lucht. Varend buiten bewoonde gebieden is dat nog toegestaan. Uit het oogpunt van milieu en gezondheid wordt deze schadelijke praktijk aangepakt.
Met ontgasinstallaties op de wal kunnen schepen gecontroleerd worden ontgast. Aan het Hollandsch Diep bij Moerdijk is inmiddels zo’n ontgasinstallatie beschikbaar.
Gedeputeerde Johan van den Hout (verantwoordelijk voor ecologie) is blij met dat de regelgeving strenger wordt: ‘We zijn rond Moerdijk al een hele tijd bezig met het tegengaan van de uitstoot van benzeen in de buitenlucht. Die wordt deels veroorzaakt doordat schepen op het Hollandsch Diep met de luiken (sic) open varen om te ontgassen. Deze overeenkomst is dan ook een flinke stap in de goede richting.’

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -