- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam: online inzicht in aankomst Suez-schepen

Rotterdam: online inzicht in aankomst Suez-schepen

- Advertentie -

Delen

De eerste schepen die vertraagd zijn door de stremming van het Suezkanaal, zijn in Rotterdam gearriveerd. Om transporteurs, verladers en andere marktpartijen actueel inzicht te bieden in de nieuwe aankomsttijden houden Havenbedrijf Rotterdam, dochteronderneming Portbase en de vijf deepsea terminals (APMT 1, APMT 2, ECT Delta, Euromax en RWG) een real-time digitaal overzicht bij.

Vervoerders, verladers en eindontvangers van containers kunnen op het onderdeel van de site van Portbase vroegtijdig zien wanneer welke schepen waar gepland zijn in Rotterdam. Het is voor het eerst dat op één centraal punt inzicht is in de terminalplanningen van alle deepsea terminals. Daardoor biedt deze website de meest betrouwbare informatie over aankomst van schepen in de haven van Rotterdam.

Data delen in de keten

Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, zegt daarover: “We staan onze klanten graag ten dienste met digitale oplossingen. Vervoerders die containers moeten ophalen uit de haven van Rotterdam kunnen met behulp van dit real-time digitale overzicht ruim voordat het schip de haven van Rotterdam bezoekt reeds voorbereidingen treffen. Dat kan de vlotte afhandeling van containers bespoedigen, zeker van de lading die nu later aankomt in Rotterdam als gevolg van de stremming van het Suezkanaal. Deze dienstverlening toont de meerwaarde aan van het delen van data voor de gehele logistieke keten.”

Terminalplanning

De terminalplanning biedt die de meest betrouwbare en actuele informatie. De website is voor iedereen gratis toegankelijk, werkt zonder inlog en kijkt verder vooruit dan andere traceerwebsites. Die bieden doorgaans maximaal 48 uur vooruit. Bezoekers van de website kunnen ook informatie vinden over traceermogelijkheden nadat lading is gelost in de havenvan Rotterdam.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -