Onalledaags tafereel in Amsterdam

0

Het was een onalledaagse verschijning in Amsterdam. In de nacht van 5 op 6 maart moesten vier vaartuigen naar Amsterdam RAI voor watersportbeurs Hiswa. DB Schenker Logistics verzorgde dat transport.

Het ging onder meer om het 14 meter lange, aangepaste zeiljacht Live Your Dream van de stichting Leef Je Droom. Met speciaal materieel werden de boten donderdagmiddag uit het water getild en op diepladers geplaatst. Het verdere transport van de Amstel naar de RAI gebeurde in de nachtelijke uren.

 

(foto Natasja Kalsbeek/photosailing.nl)
(foto Natasja Kalsbeek/photosailing.nl)

Laatste tram

Het nachtkonvooi moest het passeren van de laatste tram afwachten. Het was namelijk nodig de tramleidingen te ontkoppelen. ‘Toen de weg vrij was van obstakels, konden we de boten veilig naar  Amsterdam RAI vervoeren’, aldus Özkan Aksoy van DB Schenker Logistics Nederland. ‘Het gehele traject – van het uit het water takelen tot het binnenmanoeuvreren van de boten in de RAI – vergt uiterste precisie en vakmanschap. Gekwalificeerde en ervaren mensen zijn onontbeerlijk bij een dergelijk omvangrijk project.’

DB Schenker Logistics heeft ruime logistieke ervaring bij bootshows in Duitsland (Düsseldorf, Hamburg, Friedrichshafen), Groot-Brittannië (Londen), Spanje (Barcelona), Italië (Genua), Monaco en de Hiswa in Amsterdam, waar DB Schenker Logistics Nederland officieel logistiek dienstverlener is.

De Hiswa Amsterdam Boat Show begint woensdag 11 maart en duurt tot en met zondag 15 maart. De beurs beleeft zijn zestigste editie.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.