- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOCI renoveert ammoniaktanks

OCI renoveert ammoniaktanks

- Advertentie -

Delen

OCI Nitrogen beschikt sinds 2011 in Rotterdam over een ammoniakterminal. Bij een inspectie in 2015 bleek dat renovatie van de opslagtanks noodzakelijk was. Inmiddels zijn de twee ammoniaktanks volledig gerenoveerd.

Bovendien beschikken ze nu over de modernste technieken en veiligheidssystemen, aldus OCI. Terminalmanager André Meulmeester: “De tanks zijn weer helemaal state-of-the-art en kunnen de komende 20 jaar, misschien 25, zonder problemen functioneren. Er is mooi werk verricht.”

OCI Nitrogen is in Europa een van de marktleiders in stikstofhoudende kunstmest en wereldwijd de grootste producent van melamine (een grondstof voor lijmen en harsen). De terminal in Europoort verbindt moederbedrijf OCI Nitrogen in Geleen met de zee.

André Meulmeester: “We gebruiken de terminal voor de op- en overslag van ammoniak en ammoniakwater. De renovatie van de tanks zorgt voor een verdubbeling van de capaciteit van de terminal.” Dit betekent dat in de nabije toekomst meer zeeschepen aan de steiger zullen aanleggen om ammoniak te laden of lossen.

 

Gescheiden laden en lossen

De isolatie werd vernieuwd, beide tanks kregen een nieuw dak en er werd een lift geïnstalleerd om veilig op het dak te komen. “De isolatie was heel erg slecht. Deze kon geen 20 jaar meer mee”, zegt Meulmeester.

Het leidingwerk werd ook volledig vernieuwd. “In de oude situatie hadden we één leiding om de tank te vullen. Dit heb je liever niet als de vloeistof in een noodsituatie snel weg moet kunnen. We hanteren nu een volledig nieuw systeem waarbij het laden en lossen van elkaar is gescheiden en bovendien veel sneller gaat. We vullen de tank aan de bovenkant met een nieuwe leiding en trekken ’m aan de onderkant met een grotere leiding leeg.”

 

Overvulbeveiliging

Om te voldoen aan nationale en internationale wet- en regelgeving is er geheel nieuwe instrumentatie aangebracht: dubbele niveaumeting, onafhankelijke overvulbeveiliging, temperatuur- en drukmetingen. Verder zijn alle veiligheden vernieuwd, net als alle loopbordessen en trappen en de ammoniakdetectie is vervangen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -