- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsEvofenedex: infrastructuur beter benutten

  Evofenedex: infrastructuur beter benutten

  - Advertentie -

  Delen

  De overheid moet snel meer ruimte maken voor het vervoer van goederen, maar daarbij wel rekening houden met de doelen op het gebied van klimaat en energietransitie. Dat stelt evofenedex, de belangenbehartiger van 15.000 bedrijven in handel en logistiek, in reactie op de troonrede.

  “Havens, luchthavens, vaar-, spoor- en snelwegen lopen tegen de grenzen van hun capaciteit aan.  Primair moeten we infrastructuur veel beter benutten door slimme technologie, data-delen en -verrijken om zo logistiek slimmer te organiseren. Maar het fysiek aanpakken van knelpunten moet ook gebeuren.”

  Evofenedex wil nauwere samenwerking in Europa. Dat is volgens de ondernemersvereniging nodig om de welvaart in Nederland verder te laten groeien. “Internationale handel is cruciaal voor Nederland en onze welvaart: een derde van ons nationale inkomen hangt samen met handel. Twee-derde van de handel is met EU-lidstaten. Een goed werkende Europese interne markt is daarmee van levensbelang voor Nederland.”

   

  Personeel uit buitenland halen

  Bedrijven ondervinden inmiddels een groeiend tekort aan geschoold personeel, waarschuwt evofenedex. “Om goederen uit het buitenland te kunnen im- en exporteren zijn declaranten en douane- en NVWA-inspecteurs nodig. Maar er is ook grote behoefte aan technisch en ICT-specialisten en hoogopgeleiden die met onderzoek en ontwikkeling innovatie aanjagen. En er zijn meer goede vrachtwagenchauffeurs, binnenvaartschippers en treinmachinisten nodig.”

  De files nemen toe.

  “Het gaat daarbij om duizenden banen”, aldus evofenedex. Die vindt dat bij schaarste personeel uit andere landen moet worden aangetrokken. “Het is belangrijk dat een nieuw kabinet, naast maximale inzet op het aan de slag krijgen van Nederlanders, ook durft te kijken naar arbeidspotentieel in de gehele EU.”

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -