- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwNZK 104 is vijfde uitstootvrije Noordzee­kanaal­veerpont

NZK 104 is vijfde uitstootvrije Noordzee­kanaal­veerpont

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 26 oktober is in Amsterdam de NZK 104 gedoopt. De Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst van Verkeer & Vervoer wenste de vijfde en laatste elektrische veerpont uit de door Holland Shipyards Group gebouwde serie een behouden en comfortabele vaart.

» Kijk voor technische specificatie van de NZK 104 op Vlootschouw.nl.

Met de NZK 104 varen nu alle veren op het Noordzeekanaal uitstootvrij. Binnen anderhalf jaar is de volledige vloot Noordzee­kanaalveerponten vervangen. Dat is vier maanden eerder dan de oorspronkelijke planning.

(foto Media Creators)

“Dit is pas het begin”

De feestelijke doop vond plaats aan de Ponthaven. “Het is belangrijk om mijlpalen te vieren, want wat we hier samen met Holland Shipyards en de gemeente Amsterdam hebben neergezet is bijzonder”, aldus Menno Schoonderbeek, vervoermanager Veren, op de website van GVB.

“Er wordt al elektrisch gevaren in Nederland, maar niet op deze manier. Wij hebben ook laadapparatuur aan de wal geplaatst. Dit is pas het begin, want ook op het IJ worden stappen gezet om de vloot te verduurzamen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een leefbare stad en schone lucht voor iedereen.”

Wethouder Melanie van der Horst verrichtte de doop. Links directeur Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards Group en rechts Menno Schoonderbeek, vervoermanager Veren bij GVB. (foto Media Creators)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -