- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNu ook info over RWS-ligplaatsen

Nu ook info over RWS-ligplaatsen

- Advertentie -

Delen

Sinds vandaag (1 maart) staan nog meer ligplaatsen vermeld op. Nu is ook van de ligplaatsen van Rijkswaterstaat op www.blauwegolfverbindend.nl actuele informatie te zien over ligplaatsen, met informatie over onder andere de positie, de grootte en of de ligplaats vrij of bezet is.

Het informatiesysteem is uitgebreid met de bezettingsinformatie van ruim 600 ligplaatsvlakken van Rijkswaterstaat. In vlakken zijn één of meerdere ligplaatsen beschikbaar. Het gaat om ligplaatsen verspreid over geheel Nederland, zoals bij Hansweert, de Volkeraksluizen, Dordrecht, Maastricht, Utrecht, Deventer of Delfzijl. Ook partijen die van de Open Data Service gebruik maken krijgen daarmee de nieuwe ligplaatsgegevens in hun systeem.

De bezettingsgraad wordt berekend aan de hand van ligplaatsgegevens (zoals de afmetingen) en van AIS-gegevens, zoals positie, lengte en breedte van een vaartuig. Er worden overigens geen scheepsnamen of andere identificerende kenmerken genoemd op de website Blauwe Golf Verbindend.

 

Blauwe Golf Verbindend

Het project Blauwe Golf Verbindend moet zorgen voor een betere informatieuitwisseling en een snellere doorstroming van alle verkeer: varend op het water én rijdend over de bruggen en sluizen. Het is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, de Nationale Databank Wegverkeersgegevens, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam en Rijkswaterstaat.

Doordat binnenvaartondernemers vooraf de ligplaatsbezetting kunnen checken, zijn er minder vaarbewegingen in de havens en op de vaarwegen nodig, zo is de gedachte. Daardoor neemt dan de veiligheid toe en vermindert de uitstoot.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -